Koja je poveznica ISO standarda i gastro influencinga?

7 lipnja, 2023
Koja je poveznica ISO standarda i gastro influencinga?

SUKIS, certificiranje, ISO standardi, norme… Sve to zvuči pomalo zbunjujuće. No, kada u taj miks dodamo još i gastro influencing, tada tek stvari postaju stvarno zbunjujuće, ali i zanimljive. ?

U nastavku otkrijte što je SUKIS, zašto su norme dobra praksa, koja je svrha certificiranja i koja je to poveznica ISO standarda i gastro influencinga.

O SUKIS-u i ISO standardima

SUKIS je Omegin akronim za sustav upravljanja kvalitetom i informacijskom sigurnošću.

Unutar SUKIS-a, Omega zadovoljava tri ISO norme: HR EN ISO 9001:2015 Sustavi upravljanja kvalitetom, HRN ISO/IEC 27001:2013 Sustavi upravljanja informacijskom sigurnošću, te HRN ISO 15489-1:2016 Upravljanje spisima po kojemu su nam certificirana rješenja Centrix2 i Pismohrana.

Norme nisu nametanje već su nastale iz dobrih praksi najboljih svjetskih kompanija te ih treba gledati kao dobre savjete za uspješnije poslovanje.

ISO certifikat potvrda je kupcima, dobavljačima, konkurentima, zaposlenicima i investitorima da firma primjenjuje priznate standardizirane postupke te da se organizacijom dugoročno učinkovito upravlja.

Članovi SUKIS tima u Omegi

Omega ima nekoliko članova SUKIS tima: na čelu, kao izvršni direktor je Ivica Kujundžić-Lujan, Marija Herjavić Jerkić voditeljica je kvalitete i informacijske sigurnosti, a Bojan Tiban i Tomislav Mravunac su članovi tima. Pripojeni članovi su Tanja Pavetić, Mladen Koruga i Nikola Đorđević.

Članovi našeg SUKIS tima od prvog dana akvizicije održavaju redovne koordinacije s članovima tima za upravljanje u KING-u te zajedničkim snagama unaprjeđuju sustave na obe strane.

Omegino znanje proširilo se i na grupaciju – dokazuje to Omegina voditeljica kvalitete i informacijske sigurnosti, Marija Herjavić Jerkić, koja je uspješno certificirala proces proizvodnje LED rasvjete u M SAN-u po 2 standarda – Upravljanje kvalitetom i Upravljanje okolišem.

Želimo ostaviti bolji svijet mlađim generacijama

Omegin slogan je „ne pratimo trendove, nego ih interpretiramo i stvaramo“, a u skladu s tim naš SUKIS tim već razmišlja i o ESG-u. No, što je točno ESG i kako pospješuje poslovanje?

ESG je akronim pojma Environmental, Social, Governance i predstavlja ekološke, društvene i upravljačke čimbenike. Ekološki čimbenici vezani su za izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na prirodni okoliš. Društveni i etički čimbenici vezani su za izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na interesne skupine u pogledu univerzalnih vrijednosti te na proizvod i industriju, a upravljački čimbenici odnose se na procese, regulaciju i institucije koje utječu na upravljanje, administriranje i kontroliranje poduzeća.

I, koja je to poveznica ISO standarda i gastro bloginga?

I na kraju, odgovor koji ste svi čekali: poveznica između ISO standarda i gastro influencinga je naša jedna jedina, super žena, majka, Voditeljica kvalitete i informacijske sigurnosti i gastro influencerica – Marija Herjavić Jerkić.

Organizacija aktivnosti, skilovi oko bavljenja organizacijom i kvalitetom, autentičnost, volja i odlučnost – sve to potrebno je za uspješno upravljanje sustavima, ali i za život koji naša Marija vodi van Omege. Između hendlanja majčinstva i gastro influencinga, Marija održava i kuharske radionice, čime svima može biti dokaz da se uz malo volje i puno ljubavi (i hrpu umora!), sve stigne, a ako vam treba ideja za kreativnu radionicu i volite dobro pojesti, znate kome se obratiti – Marijin instagram profil je: Marija Herjavić Jerkić (@marija.h.j) • Instagram photos and videos. ?