Omega software na IOT Forumu 2022.

20 listopada, 2022
Omega software na ovogodišnjem IOT Forumu 2022.

I ove godine IOT Forum okupio je brojne stručnjake za internet stvari – IOT.

Naši Vanja Hartman i Goran Mihalić održali su keynote predavanje na temu: „IoT rješenja kao osnova zelene i digitalne tranzicije“, te na  konkretnim primjerima pokazali koliko tehnologija interneta stvari pomaže u rješavanju svakodnevnih problema te uštedi energije, što je u današnje vrijeme vrlo aktualna tema jer ju je lako prevesti u novac koji smanjuje troškove, odnosno ostaje u profitu poduzeća.

Optimizacija potrošnje energije podrazumijeva korištenje metoda koje troše najmanju moguću količinu energije za željenu razinu udobnosti odnosno finalnog proizvoda. IOT tehnologija potiče nas na promišljanje načina na koji odrađujemo poslovanje te nam daje alate za optimiziranje poslovne strategije.

Kolega Berislav Biočić na panelu „Stanje Interneta stvari danas – kome IOT zapravo treba?“ govorio je o novim tehnologijama te primjeni rješenja na konkretnim poslovnim primjerima.

Poboljšanja koja proizlaze iz upotrebe Omegine platforme IoT Complete rezultat su međusobne povezanosti elemenata sustava. Svaki “komadić slagalice” utječe na cjelokupne pozitivne pomake. IoT Complete dovodi do pravodobnih i kvalitetnijih informacija, poboljšanja infrastrukture, optimizacije poslovanja, zaštite na radu, itd.