Omegašica Ivana Begović u finalu Social Impact Award programa

22 rujna, 2021
Ivana Begović

Zagrebačka IT tvrtka Omega software javila je kako je njihova Ivana Begović jedna od 10 finalista Social Impact Award programa, osmišljenog u svrhu jačanja utjecaja mladih.

Njezina ideja na natjecanju je 1000 vrećica = 1 razlog, a osim rada u Omegi, Ivana je svestrana humanitarka i angažirana volonterka.

Ideju je osmislila s ciljem pravljenja podložaka za beskućnike i druge ugrožene osobe kako bi im se olakšalo dugotrajno izbivanje vani te prenamjena plastičnih vrećica u podloške za spavanje kako bi se smanjio njihov opticaj u društvu. U svemu tome sudjeluju starije osobe što im pomaže da se uključe u društvena zbivanja.

1000 vrećica = 1 razlog je projekt koji spaja brigu za okoliš, brigu za starije i brigu za beskućnike. Ideja je da se plastične vrećice prenamjene kako bi se smanjio njihov opticaj u društvu; plastične vrećice se pletu na radionicama koje uključuju starije osobe; a finalan proizvod su podlošci za spavanje koje će biti distribuirani beskućnicima kako bi im se olakšalo dugotrajno izbivanje vani i ublažio utjecaj istog.

Ivaninu ideju može se podržati glasanjem za Ivanu na stranici Social Impact Award: Social Impact Award Croatia – Empowering students to make a difference.