Politika zaštite privatnosti

Privacy policy

Zaštita privatnosti

Omega software d.o.o. posvećuje važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika (ispitanika). Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Omega software d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Ova Politika zaštite privatnosti pruža informacije o tome koje Vaše podatke prikupljamo, za što ih upotrebljavamo i kome ih prenosimo. Iz tog razloga, savjetujemo Vam da pročitate ovu Politiku zaštite privatnosti, kako biste se upoznali s načinom obrade Vaših osobnih podataka. 

Pojmovi “Omega software” ili “Omega” ili “nas” ili “mi” odnose se na trgovačko društvo Omega software d.o.o. za informatičke usluge i trgovinu, sa sjedištem u Zagrebu,  Kamenarka 37, OIB 40102169932, MBS 080402064. 
Pojam “Vi” odnosi se na fizičku osobu koja je korisnik naših usluga ili čije osobne podatke obrađujemo tijekom pružanja naših usluga. 

Pojam “voditelj obrade” odnosi se na fizičku ili pravnu osobu koja sama ili u suradnji s drugima, određuje svrhu i način obrade osobnih podataka i koja je odgovorna za obradu takvih podataka u skladu s važećim europskim i nacionalnim propisima za zaštitu osobnih podataka.   

Koristeći naše usluge, u pogledu obrade Vaših osobnih podataka, ponekad ćemo biti u ulozi voditelja obrade, a u slučajevima kada obrađujemo Vaše osobne podatke u svrhu i na način koji su odredili naši poslovni partneri i/ili korisnici bit ćemo u ulozi izvršitelja obrade osobnih podataka. Omega software se u kontekstu svog osnovnog predmeta poslovanja, pri pružanju IT i drugih usluga trećima, najčešće nalazi u ulozi izvršitelja obrade. 

Pojam “osobni podaci” odnosi se na bilo koji podatak o Vama na temelju kojeg Vas je moguće identificirati, izravno ili neizravno. 

Sva pitanja u vezi s ovom Politikom zaštite privatnosti, načinima, razlozima i sigurnošću obrade moguće je uputiti na:  
osobnipodaci@omega-software.hr 

1. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO (I NA KOJI NAČIN)  

 • KANDIDATI ZA POSAO – kad se prijavite za radno mjesto; pošaljete nam otvorenu molbu
 • KORISNICI – kad se koristite našim uslugama;
 • POTENCIJALNI KORISNICI – kad posjetite našu web stranicu i prijavite se kako biste dobivali informacije o određenoj usluzi, i/ili zatražili izravni kontakt s nama;

Ova Politika primjenjuje se na sve web lokacije u vlasništvu Omege, prvenstveno web stranicu www.omega-software.hr, ali i druge web stranica kao npr. www.ledaled.hr 

Posjećivanje navedenih web stranica je anonimno, a do obrade podataka može doći ukoliko i kada Vi to odlučite, odnosno ostavljanjem svojih osobnih podataka ili drugih informacija u poruci koju nam posjetitelji stranica mogu poslati putem obrasca za kontakt. Prethodno navedene podatke Omega koristi isključivo u svrhe odgovaranja na Vaš upit, komentar ili prijedlog. 

Osim podataka koje odlučite podijeliti s nama, Omega određene podatke prikuplja automatski, korištenjem alata za web analitiku i korištenjem kolačića, odnosno Google Analytics. Google Analytics omogućuje prikupljanje podataka kao što je IP adresa, Internet preglednik, operacijski sustav, te broj i ponašanju posjetitelja naših stranica. Podaci koje sustav prikuplja navedeni su primjerice. Navedeno su statistički podaci koji ne omogućuju identifikaciju posjetitelja, a prikupljaju se za svrhe interne analize i administracije sustava. U svakom slučaju, ukoliko želite spriječiti praćenje svojeg ponašanja, većina internetskih preglednika u svojim postavkama omogućuje određeni stupanj kontrole nad njihovim korištenjem. 
Naše web stranice mogu Vas upućivati na druge web lokacije koje nisu u vlasništvu Omege niti pod kontrolom Omege. Ukoliko stupite u kontakt s navedenim stranicama preporuka je da se upoznate s politikama i pravilima privatnosti vlasnika tih stranica. 

KANDIDATI ZA POSAO 
Prikupljamo Vaše osobne podatke kad se prijavite na naše oglase za posao, pošaljete prijavu za posao, priložite životopis na našoj web stranici.  

Vaši osobni podaci koje prikupljamo su sljedeći: ime, prezime, kontakt-podaci, podaci o obrazovanju, o prethodnom radnom iskustvu, adresa prebivališta ili drugi podatak koji nam odlučite dostaviti ili podijeliti s nama. 
 
Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na temelju privole koju ste nam dali prilikom prijave za posao ili slanja životopisa. 

U potrazi za potencijalnim kandidatima koristimo se različitim platformama za traženje posla i bazama životopisa. U tu svrhu, obrađujemo Vaše osobne podatke koje ste podijelili na spomenutim platformama i bazama. 

Podatke prikupljamo i od trećih strana ili javno dostupnih izvora (preporuke bivših poslodavaca, mentora, suradnika ili Vaših profila na društvenim mrežama (npr. LinkedIn) (legitimni interes Omege). 

Vaše osobne podatke obrađuju ovlašteni članovi Omega software koji će ih koristiti kako bi Vas kontaktirali kad se otvori novo radno mjesto. 

KORISNICI I POTENCIJALNI KORISNICI 
Prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke ako koristite naše usluge. 

U tu svrhu, prikupljamo one osobne podatke koji se odnose na Vaš odnos s Omega software-om, kao što su npr. Vaše ime i prezime i/ili kontakt-podaci (e-mail, kontakt broj telefona, mobitela, adresa i podaci o plaćanju, PDV identifikacijski broj). 

Prikupljanje i obrada tih podataka je nužna kako bismo Vam mogli nesmetano pružati svoje usluge ili kako bismo mogli ispuniti obveze iz postojećeg poslovnog odnosa.
 
Prikupljamo Vaše podatke kada nam se obratite u svojstvu potencijalnog korisnika, posjetite našu web stranicu / web stranice, postavite nam upit i/ili zahtjev vezano za određenu vrstu usluge ili nas kontaktirate s nekim drugim upitom ili zahtjevom. Također prikupljamo Vaše osobne podatke u slučaju kada organiziramo određene radionice radi širenja mreže naših korisnika ili nuđenja naših usluga. Za prethodno navedene svrhe prikupljamo Vaše osobne podatke i preko platformi, kao što je primjerice LinkedIn, na kojima ste javno obznanili Vaše osobne podatke.
  
Kada Vas obrađujemo kao korisnika i/ili potencijalnog korisnika, sve Vaše osobne podatke  koristimo kako bismo omogućili pristup našim uslugama, pružili tehničku podršku, pružili Vam dodatne informacije o našim uslugama, kako bismo unaprijedili poslovni odnos i ostvarili prava i obveze koje proizlaze iz poslovnog odnosa zaključenog s korisnikom. 

Osobni podaci prikupljeni u navedene svrhe ne koriste se u druge svrhe, osim u slučaju kad postoji druga pravna osnova za njihovu obradu (npr. Vaša privola).
  
Prilikom pružanja usluga našim korisnicima obrađujemo osobne podatke pojedinaca po uputi korisnika isključivo u svrhu pružanja naših usluga. To mogu biti osobni podaci zaposlenika naših korisnika ili krajnjih korisnika naših korisnika, podacima kojima su naši korisnici nama kao pružatelju usluga dali uvid i ovlastili određene zaposlenike Omega software na pristup sustavima na kojima su pohranjeni Vaši osobni podaci. Koje točno podatke korisnik daje na uvid Omega softwareu radi izvršenja određenih naših usluga određuje i nadzire korisnik te isti također određuje koje organizacijske, procesne i druge mjere mi kao pružatelj određenih usluga trebamo poduzeti radi zaštite osobnih podataka. Sukladno navedenom, Omega software prethodno spomenute podatke obrađuje kao izvršitelj obrade dok je korisnik voditelj obrade osobnih podataka. 

Ako od naših korisnika dobijemo podatke o pojedincima kako bismo mogli pružiti svoje usluge dotičnim korisnicima, takve podatke obrađujemo isključivo u svrhe koje su odredili korisnici i na njihov zahtjev. 
U svrhu pružanja naših usluga, možemo koristiti neke podizvršitelje koji surađuju u pružanju naših usluga ili na neki drugi način imaju pristup podacima pohranjenima na našoj platformi, a mi u tom slučaju trebamo voditi računa i održati ažuran popis podizvršitelja. 

Bez obzira na gore navedeno, ne prenosimo trećima podatke ili informacije koje smo dobili od Vas tijekom korištenja naših usluga, osim kada je to potrebno, odnosno prenosimo ih u slučaju ako to zahtijevaju: 

 • Važeći propisi: Ako tako određuje zakonska obveza, pružit ćemo osobne podatke korisnika s takvim trećima koji su zakonski ovlašteni to tražiti, kao što je u slučaju kaznenih postupaka ili prijetnji javnoj sigurnosti;
 • Ciljano oglašavanje: Mi ne prodajemo ili dijelimo i nećemo prodavati niti dijeliti trećima bilo kakve informacije u svrhu oglašavanja ili druge marketinške svrhe. Međutim, možemo se služiti izravnim marketingom putem Google Ads za vlastite svrhe.

SIGURNOST INFORMACIJA 
Omega ima implementiran sustav ISO 27001. Provodimo tehničke, organizacijske i sigurnosne mjere kako bi Vaše osobne podatke zaštitili od gubitka, neovlaštenog pristupa i zlouporabe. Navedeno uključuje provođenje provjera načina pohranjivanja i obrade, fizičke sigurnosne mjere kojima štitimo naše sustave od neovlaštenog pristupa.
  
Dodatno, pristup osobnim informacijama i podacima ograničen je na pojedine  zaposlenike Omege i zaposlenike naših dobavljača koji su dužni poštivati ugovorne obveze o povjerljivosti i obradi podataka, a s našim korisnicima i dobavljačima zaključujemo i posebne ugovore za zaštitu osobnih podataka. 

POSJETITELJI 
Omega provodi određene mjere potrebne za sigurnost zgrade i uredskih prostora u zgradi, a koje mjere uključuju video nadzor i kontrolu ulaska u zgradu i uredske prostorije.
 
Svrhe obrade podataka u kontekstu video nadzora i kontrole ulaska u zgradu su sigurnosni razlozi za zaštitu osoba i imovine te sprječavanje i otkrivanje zločina, pri čemu se obrada podataka posjetitelja temelji na legitimnom procesu. Zapisi video nadzora brišu se u roku 90 dana.
 
Posjetiteljima se u uredskim prostorijama Omege omogućuje korištenje Wi-Fi mreže davanjem zaporke koja se obnavlja prema potrebi. Pristup Wi-Fi mreži ne zahtijeva otkrivanje osobnih podataka. Omega nema kontrole i nije odgovorna za korištenje interneta dok se nalazite u našim prostorijama, nego omogućuje besplatan pristup internetu.
 
KOJA SU VAŠA PRAVA U POGLEDU ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA 
Kad je to propisano primjenjivim propisima, imate sljedeća prava:

 • Pristupiti svojim osobnim podacima koje obrađujemo i saznati podrijetlo podataka, svrhe obrade i razdoblje na koje se obrađuju Vaši osobni podaci, tko su voditelji obrade i izvršitelji obrade Vaših osobnih podataka i kome se Vaši osobni podaci mogu pružiti;
 • Svakodobno povući svoju privolu, kada se obrada Vaših osobnih podataka temelji na danoj privoli;
 • Ažurirati ili ispraviti svoje osobne podatke tako da uvijek budu točni;
 • Izbrisati svoje osobne podatke iz naše evidencije ako njihova obrada više nije potrebna za gore navedene svrhe;
 • Ograničiti obradu svojih osobnih podataka u određenim okolnostima;
 • Pribaviti svoje osobne podatke u elektroničkom obliku; i
 • Podnijeti prigovor nama i/ili tijelu nadležnom za zaštitu osobnih podataka.

  
Svoja prava možete ostvarivati na način da nas kontaktirate putem kontakt-podataka pruženih niže, ostavljajući svoje ime i prezime, e-mail adresu i svoj zahtjev.  
 
NA KOJI NAČIN MOŽETE PRIGOVORITI AKO SE NE SLAŽETE S OBRADOM VAŠIH OSOBNIH PODATAKA  
Kada to dopuštaju primjenjivi propisi, imate pravo prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka ili zahtijevati od nas da prestanemo obrađivati Vaše osobne podatke (uključujući i obradu za izravni marketing). 
 
Nakon što nas obavijestite o ovom zahtjevu, više nećemo obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako to nije propisano određenim propisima.
 
Ovo prvo možete ostvarivati na jednak način određen i za ostvarivanje drugih svojih prava određenih gore u tekstu.  
 
KOLIKO DUGO POHRANJUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE  
Vaši osobni podaci, prikupljeni i pohranjeni u našu bazu podataka temeljem Vaše privole, bit će pohranjeni u našu bazu podataka za vrijeme navedeno u takvoj privoli. Ako želite povući Vašu suglasnost za obradu osobnih podataka u bilo koju svrhu i zatražiti brisanje Vaših podataka iz naše baze podataka, to možete učiniti u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na adresu: osobnipodaci@omega-software.hr 

Što se tiče obrade Vaših osobnih podataka koji ne podliježu Vašoj privoli, te podatke obrađujemo na period neophodan za ispunjavanje svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti, osim ako zakonom nije dopušten dulji period za obradu takvih osobnih podataka. Nakon proteka tog roka, možemo zadržati Vaše podatke za arhivske, statističke i/ili druge dopuštene svrhe, u obliku u kojem ih nije moguće identificirati. 
 
KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI 
Ako imate bilo kakvih pitanja o načinu na koji koristimo Vaše osobne podatke, ako želite ostvariti određeno pravo ili podnijeti bilo kakav prigovor u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati slanjem e-pošte na sljedeću adresu: 

Ako želite podnijeti prigovor ili kontaktirati tijelo nadležno za zaštitu osobnih podataka zbog bilo kojeg razloga, to možete putem njihove web stranice na linku: 

 
IZMJENE POLITIKE ZAŠTITE PRIVATNOSTI 
Omega zadržava pravo povremene izmjene Politike. Svaka izmjena Politike bit će objavljena te stupa na snagu danom objave.