Priopćenje za medije – netočne i iskonstruirane informacije tjednika Nacionala

31 siječnja, 2023
Omega Software - Priopćenje za medije (azurirano)

U proteklih nekoliko dana Nacional je u tjedniku te u elektroničkoj publikaciji objavio niz neistina, krivih interpretacija i konstrukcija kojima se nanosi šteta ugledu naših djelatnika i tvrtke. Iz razloga zaštite ugleda tvrtke, profesionalnosti naših djelatnika i objektivnog informiranja zainteresirane javnosti dajemo sljedeće priopćenje: 

U članku objavljenom pod nadnaslovom „EKSKLUZIVNO: Nataša Tramišak smijenjena je jer se na sjednici Užeg kabineta Vlade suprotstavila premijerovu mrcvarenju zbog posla oduzetog Omega softwareu“ i naslovom „Plenković je pred svjedocima počeo divljati na ministricu tvrdeći da FINA ne može održavati sustav eFondovi“ izneseno je niz konstrukcija i interpretacija koje se temelje na tvrdnjama, izjavama i mišljenjima neimenovanih izvora te nanosi poslovnu štetu društvu Omega software d.o.o. 

Nacional nastavlja seriju članaka kojima se ugrožava i povređuje pravo na ugled, čast, ime i dobar glas tvrtke Omega software te se može ustvrditi da je riječ o sustavnom narušavanju ugleda tvrtke.

Upornim ponavljanjem i prilikom publiciranja novih članaka pozivanjem na vlastite ranije članke, pokušava se stvoriti dojam u javnosti da se radi o točnim i nespornim informacija, a što ne odgovara istini. Manipulacijom činjenicama uz navođenje neistinitih i/ili iskonstruiranih informacija te opetovanim ponavljanjima takvih izmišljenih konstrukcija u medijskom prostoru, u javnosti se stvara slika o tvrtki Omega software koja ne odgovara istini te joj nanosi štetu, kako kod prosječnog čitatelja tako i kod poslovnih partnera, domaćih i stranih. 

Svjesno se i namjerno želi nanijeti šteta tvrtki Omega software, a takva kampanja izrazito negativno djeluje i na zaposlenike Omega Softwarea, budući da je tvrtka u kojoj su zaposleni, u interpretaciji Nacionala, vezana uz prijetnje dužnosnicima Vlade, političke odnose snaga, rekonstrukciju Vlade i odluke predsjednika Vlade, pa i pogibiju ranijih članova društva, neprofesionalnost u obavljanju povjerenih poslova te istrage DORH-a i USKOK-a što kategorički odbacujemo kao netočne, zlonamjerne i klevetničke tvrdnje. 

Napominjemo da smo izuzetno ponosni na trud i rad naših djelatnika koji su izgradili sustav eFondovi na korist cijele Republike Hrvatske, svih uključenih tijela državne uprave, korisnika sustava i prijavitelja. Posao je obavljen profesionalno i pošteno na korist onih koji ga upotrebljavaju, što se najbolje vidi kroz brojne pohvale vanjskih evaluatora, ali i milijarde kuna koje su kroz njega prošle bez ikakvih problema, pritužbi ili sumnji. Danas kada Omega software više ne održava sustav vidljivo je da se isti ne koristi u punoj mjeri i namjeni, niti je prilagođen za EURO pa je izvan funkcije.

Za sve konstrukcije, objavljene u dosad ukupno 14 Nacionalovih članaka, nije podastrijet ni jedan dokaz, dokument ili izjava osobe s imenom i prezimenom. 

Tvrtka Omega software ne želi se baviti politikantstvom, kadrovskim politikama stranaka ili vlada. Naš primarni interes je kreirati kvalitetan software na dobrobit korisnika, što svakodnevno dokazujemo svojim projektima.

Također smatramo da bi što žurniji dovršetak DORH-ove istrage u vezi prijava i navoda bivše ministrice Nataše Tramišak te objavljivanje nalaza istrage, bio ključan doprinos u razrješenju ove situacije, a u interesu svih aktera i javnosti, a osobito za Omegu software i njezine djelatnike i poslovne partnere.

Omega software d.o.o.