Scrum edukacija

14 rujna, 2023

Ovaj tjedan u Omegi je održan dvodnevni Scrum Training kojim kontinuirano educiramo djelatnike o Scrumu i Agilnim praksama te podržavamo daljnji napredak agilnog pristupa radu.

Posebno smo ponosni što je edukacija ove godine u režiji naših Scrum Masterica Nike Regine i Martine Herhuter koje su edukaciju osmislile i provele, što predstavlja važan korak u našoj Agilnoj transformaciji.

Polaznici su 2 dana intenzivno učili kroz interaktivne radionice, konstruktivne rasprave, međusobnu suradnju i zanimljiva predavanja. Raspravljalo se o temama kako organizirati sprint i ciljeve kada tim radi na više rješenja za različite klijente i kako mjerimo koliko smo agilni i u skladu sa Scrumom.

Iako je svladavanje teorije Scruma osnova za primjenu u praksi, polaznici su identificirali i konkretna unapređenja koja će provesti u svojim timovima i tako svatko dati svoj doprinos unapređenju prakse.

Ovo je tek prva u nizu internih edukacija i planiramo još nekoliko termina dvodnevnih tečajeva kroz jesen. Osim toga, na vidiku su i manje radionice za usvajanje naprednijih praksi kojima će se obrađivati specifične i aktualne teme.

Bravo za Niku i Martinu! ?