Tanja Pavetić predstavila je Decentrix na Rep.hr portalu

27 srpnja, 2021
Tanja Pavetić

Decentrix je rješenje koje organizacijama omogućava jednostavnu implementaciju naprednog validacijskog blockchain sustava u poslovne procese i informacijske sustave s ciljem certifikacije i osiguranja digitalnih podataka od prijevara i manipulacija.

Decentrix se temelji na tehnologiji ulančanih blokova (engl. blockchain) koja sve češće ulazi u svakodnevni rječnik neovisno o sektoru ili industriji u kojoj se primjenjuje. Korištenje blockchain tehnologije osigurava transparentnost, sigurnost i sljedivost bilo da se radi o digitalnoj ili fizičkoj imovini, a zbog svoje decentralizirane prirode jedina je tehnologija koja može omogućiti bilo kojem ekosustavu funkcioniranje s apsolutnom istinom u sljedivosti podatka te vjerodostojnost o njegovom nastajanju i promjenama.

Decentrix organizacijama omogućava jednostavnu implementaciju naprednog validacijskog blockchain sustava u poslovne procese i IT aplikacije s ciljem:

  1. certifikacije i osiguranja digitalnih podataka od prijevara i manipulacija
  2. osiguranja implementacije razvojnog okvira za upravljanje poslovnim procesima suradnje i interoperabilnosti između više organizacija.

Izgradite povjerenje u digitalnu budućnost.

Decentrix čini paket funkcionalnosti koje podržavaju digitalno poslovanje i omogućavaju:

  • Provjerljivost, zaštitu integriteta i autentičnosti te sljedivost bilo kojeg digitalnog zapisa tako da je primjenjiv na širok spektar upravljanja digitalnom i fizičkom imovinom (Word i PDF dokumenti, Certifikati i diplome, Email i poslovni podaci, Putovnice, IoT podaci, IP, Video i audio, slike, filmovi, revizijski tragovi itd.).
  • Provedbu autorizacije, zaštite, evaluacije i spremanje svih poslovnih događaja i dokumenata nastalih unutar sustava na siguran, nepromjenjiv i pouzdan način.
  • Nepromjenjiva i nepotkupljiva priroda blockchaina čini ga sigurnim od krivotvorenih podataka i raznih malicioznih napada.

Tako se postiže: decentralizirano, vjerodostojno i sigurno digitalno poslovanje.

Cjelokupni proces funkcionira bez središnjeg autoriteta te je baziran na mehanizmima povjerenja među članovima distribuirane okoline.

U praksi, Decentrix osigurava temelj za digitalizaciju poslovanja organizacija te usluga koje ista pružaju fizičkim i pravnim osobama.

Stvaranje povjerenja u digitalno poslovanje osiguravaju se prvi koraci za početak istinske digitalizacije poslovnih procesa, komunikacije s građanima i drugim tijelima te ostalim dionicima.

Članak možete pogledati ovdje.