Upoznajmo Omegaše – Marko Helfrih

27 veljače, 2023
Upoznajmo Omegaše - Marko Helfrih

Nastavljamo upoznavati naše Omegaše, ovaj put u malo poslovnijem tonu, a na redu nam je Marko Helfrih koji je nedavno uspješno položio ispite i certificirao se za Professional Project Manager-a (PMI-PMP) i Professional Scrum Master-a (PSM I). Bravo za Marka! ?

Kako se uklopio u tim, na čemu radi ovih dana i koji mu je dio najzanimljiviji pročitajte u nastavku:

Zašto Omega Software?

Nakon više od 10 godina profesionalnog iskustva u pripremi i provedbi projekata na rukovoditeljskim pozicijama, svoja znanja i iskustvo htio sam primijeniti u IT industriji. OMEGA SW, koja svojim rješenjima digitalizira javni sektor, bila je odlična prilika za daljnji profesionalni rast i razvoj.

Jedan od benefita koji mi je bio odlučujući za zaposlenje u OMEGA SW svakako je bilo ulaganje u razvoj zaposlenika, što se vrlo brzo i potvrdilo točnim. U prvih 6 mjeseci rada OMEGA SW omogućila mi je edukacije koje su mi pomogle da uspješno položim ispite i certificiram se za Professional Project Manager-a (PMI-PMP) te Professional Scrum Master-a (PSM I).

Kako si se uklopio u svoj tim?

U tim sam se (s rezervom da je to moj subjektivan dojam ?) odlično uklopio. Iako se samostalnost u radu i preuzimanje odgovornosti na senior poziciji očekuje u kratkom roku, kolege su u svakom trenutku voljni dati savjet i podršku.

Na čemu radiš ovih dana?

Ovih dana radim na provedbi niza projekata koji se odnose na razvoj i implementaciju informacijskih sustava koji će klijentima omogućiti digitalizaciju poslovnih procesa uredskog poslovanja te računovodstveno knjigovodstvenog poslovanja. Radi se dakle o implementaciji DMS i ERP sustava, no radim i na jednom iznimno zanimljivom projektu koji će digitalizirati proces selekcije pri zapošljavanju u tijelima državne uprave.

Koji dio rada je najzanimljiviji?

Najzanimljiviji dio je rad s različitim timovima koji se sastoje od poslovnih analitičara, programera, sistemskih inženjera i arhitekata poslovne infrastrukture. Timovi su visoko motivirani, radna atmosfera je iznimno pozitivna i prijateljska, a rad na svakom projektu omogućuje stjecanje novih znanja i daljnji profesionalni razvoj.

Hvala Marku na intervjuu i u budućnosti očekujemo još certifikata i profesionalnog rasta i razvoja! ?