Upoznajmo Omegaše – Martina Zuzija

27 rujna, 2021

Martina Zuzija u Omegi je od prošle godine na poziciji Poslovni analitičar ERP/CD.

Osim redovnih zadataka i odrađivanja svih naših zahtjeva oko određenih formi na SharePointu (hvala Martina ?), u slobodno vrijeme bavi se mnoštvom različitih aktivnosti i ima hrpu zanimljivih hobija.

Što drugo reći osim “Sve se može kad se hoće!” ?

Više o Martini, njezinim aktivnostima i hobijima pročitajte u nastavku:

Koliko dugo radiš u Omegi?

U Omegu sam u Odjel poslovne analize prešla u jeku lockdowna 2020. godine, početkom svibnja. Moj prvi projekt bio je osmišljavanje i implementacija internog sustava za kolaboraciju, pa sam prionula izradi sustava kombinirajući SharePoint, Power Appse i Power Automate.

Rezultat je u punom produkcijskom radu preko godinu dana s brojnim poboljšanjima putem.

Uslijedio je projekt u kojem sam malo zaronila u nepoznate vode Drupala u ulozi implementatora paralelno s ulogom Product ownera projekta. Bilo je izazovno, ali na kraju prilično uspješno.

Iza mene je 20 godina radnog staža na najraznovrsnijim projektima i područjima.

Što ti se sviđa?

U Omegi mi zaista odgovara dobar omjer tekućih projektnih poslova i mogućnosti za učenje novih stvari i unaprjeđenja. Dodatno mi je velik benefit mogućnost rada od doma jer smatram da to kod većine konzultanata doprinosi efikasnosti. Meni zasigurno da. ?

Timovi i ekipa s kojom sam do sada imala priliku raditi na projektima su super. Često sastanci preko Teamsa nakon službenog dijela imaju i onaj neslužbeni dio koji nam svima toliko treba da maknemo nakratko misli od projektnih problema (pardon, izazova ?)
Kažu da su interni korisnici često “teži” od vanjskih, ali meni je suradnja s našom internom ekipom bila baš dobra.

Što radiš kad ne radiš?

Kad ne radim, tada sam ponosna mama kćeri friške gimnazijalke, pijanistice i električne gitaristice; “mama” prekrasnog psića Maggie i tri mačke Mite, Nere i Ria; trkačica Atletskom klubu Zaprešić i zaljubljenica u koncerte i festivale (koje željno očekujem da ponovo krenu).

Moja Lara, moj najveći životni ponos i sreća. Mlada znanstvenica u nastajanju. Glazbeno vrlo talentirana pa svira klavir šestu godinu za redom, a usporedno sama uči svirati električnu gitaru. Jedna vrlo kul curka koju već nekoliko godina vodim sa sobom na koncerte jer za dobre utjecaje nikada nije prerano. ?

Moja sportska “karijera” počela je s početkom mojih 40.-ih i bilo je zanimljivo vidjeti koliko još fizički možeš napredovati u dobi kada je prirodno polako krenuti silaznom putanjom. Moja tvrdoglava narav nije dopustila odustajanje, pa je iza mene nekoliko pretrčanih polumaratona, trail utrka i raznoraznih drugih. Koliko god povremeno bilo teško izdržati napore, onaj moment kada prođeš ciljnu liniju, vidiš svoje navijače i taj adrenalin koji te preplavi vrijedi svake muke. ?

Nešto što me cijelo vrijeme treniranja zadnje 2,5 godine držalo je klupska atmosfera i ta ekipa jednako nabrijana na svoje napredovanje, naše pive nakon treninga i općenito druženje nakon treninga i utrka.

I na kraju, ne manje važan, moj veliki izvor sreće i veselja, moj kućni zoološki vrt. Tri mice i jedna kavalirica koja vjerojatno sama za sebe misli da je četvrta mica. Kada treba trčati po kući i raditi nepodopštine, vrlo su složni. Obožavam životinje oduvijek i nadala sam se da ću imati prilike imati ih toliko. Neke želje se srećom ostvare. ?

Sretno Martina!