Upoznajmo Omegaše – Martina Zuzija

27 rujna, 2021

Martina Zuzija u Omegi je od prošle godine na poziciji Poslovni analitičar ERP/CD.

Osim redovnih zadataka i odrađivanja svih naših zahtjeva oko određenih formi na SharePointu (hvala Martina 😊), u slobodno vrijeme bavi se mnoštvom različitih aktivnosti i ima hrpu zanimljivih hobija.

Što drugo reći osim “Sve se može kad se hoće!” 😊

Više o Martini, njezinim aktivnostima i hobijima pročitajte u nastavku:

Koliko dugo radiš u Omegi?

U Omegu sam u Odjel poslovne analize prešla u jeku lockdowna 2020. godine, početkom svibnja. Moj prvi projekt bio je osmišljavanje i implementacija internog sustava za kolaboraciju, pa sam prionula izradi sustava kombinirajući SharePoint, Power Appse i Power Automate.

Rezultat je u punom produkcijskom radu preko godinu dana s brojnim poboljšanjima putem.

Uslijedio je projekt u kojem sam malo zaronila u nepoznate vode Drupala u ulozi implementatora paralelno s ulogom Product ownera projekta. Bilo je izazovno, ali na kraju prilično uspješno.

Iza mene je 20 godina radnog staža na najraznovrsnijim projektima i područjima.

Što ti se sviđa?

U Omegi mi zaista odgovara dobar omjer tekućih projektnih poslova i mogućnosti za učenje novih stvari i unaprjeđenja. Dodatno mi je velik benefit mogućnost rada od doma jer smatram da to kod većine konzultanata doprinosi efikasnosti. Meni zasigurno da. 😊

Timovi i ekipa s kojom sam do sada imala priliku raditi na projektima su super. Često sastanci preko Teamsa nakon službenog dijela imaju i onaj neslužbeni dio koji nam svima toliko treba da maknemo nakratko misli od projektnih problema (pardon, izazova 😊)
Kažu da su interni korisnici često “teži” od vanjskih, ali meni je suradnja s našom internom ekipom bila baš dobra.

Što radiš kad ne radiš?

Kad ne radim, tada sam ponosna mama kćeri friške gimnazijalke, pijanistice i električne gitaristice; “mama” prekrasnog psića Maggie i tri mačke Mite, Nere i Ria; trkačica Atletskom klubu Zaprešić i zaljubljenica u koncerte i festivale (koje željno očekujem da ponovo krenu).

Moja Lara, moj najveći životni ponos i sreća. Mlada znanstvenica u nastajanju. Glazbeno vrlo talentirana pa svira klavir šestu godinu za redom, a usporedno sama uči svirati električnu gitaru. Jedna vrlo kul curka koju već nekoliko godina vodim sa sobom na koncerte jer za dobre utjecaje nikada nije prerano. 😊

Moja sportska “karijera” počela je s početkom mojih 40.-ih i bilo je zanimljivo vidjeti koliko još fizički možeš napredovati u dobi kada je prirodno polako krenuti silaznom putanjom. Moja tvrdoglava narav nije dopustila odustajanje, pa je iza mene nekoliko pretrčanih polumaratona, trail utrka i raznoraznih drugih. Koliko god povremeno bilo teško izdržati napore, onaj moment kada prođeš ciljnu liniju, vidiš svoje navijače i taj adrenalin koji te preplavi vrijedi svake muke. 😊

Nešto što me cijelo vrijeme treniranja zadnje 2,5 godine držalo je klupska atmosfera i ta ekipa jednako nabrijana na svoje napredovanje, naše pive nakon treninga i općenito druženje nakon treninga i utrka.

I na kraju, ne manje važan, moj veliki izvor sreće i veselja, moj kućni zoološki vrt. Tri mice i jedna kavalirica koja vjerojatno sama za sebe misli da je četvrta mica. Kada treba trčati po kući i raditi nepodopštine, vrlo su složni. Obožavam životinje oduvijek i nadala sam se da ću imati prilike imati ih toliko. Neke želje se srećom ostvare. 😊

Sretno Martina!