Upoznajmo Omegaše – Tomislav Klemić

4 ožujka, 2024
Upoznajmo Omegaše - Tomislav Klemić

Nakon malo dužeg vremena, pronašli smo nekog dovoljno hrabrog da odgovori na par naših pitanja – on je jedan jedini, inače nogometaš, celebrity, uživatelj sporta, kina i društvenih igara – Tomislav Klemić! ?

Kako se Tomislav uklopio u tim, koji su mu hobiji i aktivnosti kojima se bavi u slobodno vrijeme, pročitajte u nastavku:

Koliko dugo radiš u Omegi i zašto Omega? 

U trenutku intervjuiranja u Omegi sam 1 godinu, 1 mjesec, 3 dana, 3h, 3min i 15s. Tu ćemo stati.

Zaposlio sam se kao Junior razvojni programski inženjer, što je i logičan slijed događaja s obzirom na to da sam studirao, tj. još uvijek studiram, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, za čiji je završetak potrebno još samo obraniti diplomski rad (i napisati ga).

Odlučio sam se za Omegu zato što sam odmah na prvom intervjuu stekao izvrstan dojam od ljudi koji su me intervjuirali. Dojam koji o firmi govori kako ista više cijeni način razmišljanja svakog pojedinca i potencijal koji se u njima krije u odnosu na konkretne stvari/tehnologije kojima su se do tad bavili. Da me dojam nije prevario, potvrđuje činjenica kako sam već sad u Omegi proveo više vremena nego na svim prijašnjim studentskim poslovima (u IT industriji) zajedno.

Kako si se uklopio u svoj tim?

Smatram kako je integracija u M.I.T. (M(lad)en In Trouble) tim prošla veoma uspješno, za što mogu ponajviše zahvaliti jako mladim i pristupačnim pojedincima unutar tima, koji su me od prvog dana prihvatili kao punopravnog člana koji je tu već godinama.

S poslovne strane, posebna pohvala ide mentoru Marku Švabenicu koji se svakodnevno brine kako mi uobičajeni radni zadaci ne bi postali repetitivni, često smisli nešto novo i izazovno za napraviti, ali također uzima u obzir neke moje prijedloge.

Što radiš kad ne radiš? 

Kad ne radim, najmanje vremena provodim sa svojim ukućanima, što znači da pokušavam svaku minutu van radnog vremena provesti u kontra položaju u odnosu na onaj u kojemu većina nas u ovoj industriji provede cijeli svoj radni vijek #kifoza #skolioza. To podrazumijeva redovite odlaske u teretanu, planinarenje uzduž i poprijeko cijele Hrvatske (uskoro i Slovenije), kampiranja po hrvatskim otocima i sl.

Što se tiče ovih fizički manje napornih aktivnosti, one uključuju odlaske na kino premijere (ako je dobro ocijenjeno na IMDB-u), sramoćenje na javnoj televiziji (Super Potjera) čije svojevrsno iskupljenje tražim po bespućima bjelovarskih pub kvizova (Nixon’s 5), uživanje u društvenim igrama (ponajviše belot, ako pobjeđujem, naravno). Uz navedeno, možemo još napomenuti one standardne svakodnevne aktivnosti kao što su gledanje filmova, serija, sportova, uglavnom nogometa kojeg pratim ponajviše zbog Real Madrida čiji sam fan već skoro punih 20 godina.

Tomislavu se zahvaljujemo na zanimljivom intervjuu i ugodnom društvu i želimo mu sreću u poslovnom i privatnom životu, a kako kaže poslovica – Ništa nije nemoguće – tako da naš Tomislav možda jednog dana ipak ostvari svoj san i postane nogometaš! ?